Flyga med barn

Flyga med barn kan bara gå på två sätt … verkligen, riktigt bra eller riktigt, riktigt dåligt!

Flyga med barn kan bara gå på två sätt … verkligen, riktigt bra eller riktigt, riktigt dåligt!

Vår yngste, vem är tre, hade aldrig varit på ett plan. Så vi bestämde oss för att ett snabbt, relativt billigt flyg var ett bra ställe att börja.

Trots att det var klockan 5:30, gick flyget till vårt mål smidigt. Incheckningen var snabb, ombordstigning var bra och pojkarna tittade på flygtillträdet. Sedan snuggade de båda sig och föll i vila tills vi landade.

Vägen tillbaka, inte så mycket!

Vi lämnade med mycket tid att spara. Tyvärr har en skrämmande trafikolycka på motorvägen orsakat oss att omdirigera. Jag försökte inte bli panik. Självklart, min mobiltelefon dör under vår resa hjälpte inte ångestavdelningen. Jag hade bilder av saknade flygningar, en uppdelad familj och förlorat bagage som flyter genom mitt huvud.

Tack och lov, vår omväg lade bara cirka femton minuter till vår enhet. Vi gjorde fortfarande OK i tid.

Då fick vi säkerhet.

Jag gick igenom den mindre scannern med pojkarna, medan min man stod i linje för den större scannern per instruktion. När vi väntade på honom skannades våra väskor. Vår äldre son har flaggats. Jag visste att jag hade tömt sin vattenflaska och sätter den i det bagagerade bagaget så att mina tankar började tävla. Vad kan eventuellt vara i en sexårig ryggsäck som är ett problem ?!

Min man gick med oss och jag informerade honom om situationen. Han är den lugna av oss två, så jag visste att vi var i trubbel när han ständigt kontrollerade sin klocka och förlorade sitt tålamod med säkerhetsagenten som sa att påsarna var tvungna att kontrolleras i den ordning de var i flaggade men tog påsar som kom in efter min sons.

Slutligen hade agenten som flaggade väskan ursprungligen någon som tog över sin tjänst så att han kunde hjälpa oss, men inte förrän han var tvungen att ta itu med den kvinna som hade en stor yoghurtbehållare i sin bärkraft (vem gör det ?! ).

Hur som helst visade det sig att han hade flaggat ett utstoppat djur som hade en lavendelbönabagliknande fyllning. Den jävla saken hade inga problem att komma igenom säkerheten första gången, men notera själv: inga fler fyllda djur när de reser.

Efter den fiasko hade vi ungefär femton minuter fram till ombordstigningstiden. Jag gjorde båda pojkarna använda badrummet (parenting rule # 1) och frågade sedan min make att snabbt få oss mat (för att vi var svältande) och träffa oss vid porten.

Pojkarna och jag gick hela vägen till slutet av terminalen och trodde att Gate 110 skulle vara bredvid Gate 109. Men vi hade naturligtvis lycka till, Gate 110 var före 101 … för det är vettigt ?!

Det var självklart att alla fyra av oss kom fram till porten samtidigt. Pojkarna åt några av sina smörgåsar och min lilla kille bad om en drink. Min man hade inte köpt några drycker, för han tänkte att vi skulle serveras drycker i planet och ville inte att pojkarna måste stiga upp tjugo miljoner gånger under flygningen för att använda badrummet. Så vi berättade för honom att han skulle behöva vänta.

Efter ombordstigning av planet och sittande på asfalten i ungefär tio minuter informerar en flygvärdinna om att piloten fastnade i samma motorvägstrafik som vi hade fastnat i två timmar tidigare.

En halvtimme senare tog vi av.

Jag satt med vår äldre son på ena sidan av gången och min man satt med vår yngre son på andra sidan.

Tjugo minuter i flygningen börjar vår yngre son råka ur gräset för att han är törstig. Min stackars (typiskt lugn) make är vid sin vits ände. Damen bredvid honom är irriterad, mannen framför honom är irriterad och jag är hemlighet glad att jag inte är den som sitter bredvid honom!

Jag använder min egen typ av teckenspråk för att uppmuntra min man att träffa flygvärdens uppringningsknapp, men planet upplever turbulens så att ingen får gå ut ur sina platser, inklusive flygvärdinna.

Till sist serveras dryck … precis i tid för landning.

Like this post? Please share to your friends:
Risuem Perm
Lämna ett svar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: